19 Haziran 2018 Salı

Dönel kavşak

Dönel kavşak evet bu kavşağa gelirken yavaşlamak zorundasın zaten yavaşlamazsanız kavşağın ortasına dalarsınız. Burada öncelik hep kavşağın içindedir.. Çünkü kavşak içi hareket etmezse yol tıkanır.
Böyle kavşakları otoyollarda görebilirsiniz fakat her otoyolda da yok.
Biz de mahalle araları dardır ve ona göre yapılan düzensiz açılı dönel kavşaklar mevcuttur..
Mahalle arasında ki cadde yollarında bile hız kesen az kişi vardır. Cadde önünde kavşak önceliğim var diye yola atlarsanız bir olur iki olur üçüncüde arkadan yada yandan bir araç çarpması yaşarsınız..
Özellikle ŞEHİR DIŞI yollarda dönel kavşaktan çıkmadan bir kontrol edin. Kör noktası olan kavşaklardan çıkış yapıyor olabilirsiniz. KAVŞAĞA GELİRKEN YAVAŞLAMAYAN BİR ARACA RASTLAMANIZ MÜMKÜN.
En çok olan kazalar arasında kavşak kazaları vardır.. Kavşağa yaklaşan yavaşlamaz, dönel kavşaktan dönen de gelen araca bakmaz direk döner yol hakkı var diye.. Ondan sonra buyurun kazaya..
AYRICA BAŞKA BİR KONU
Trafik ışığı siz hareket halinde iken yeşil yandı ve yol hakkı siz de, MUTLAKA etrafa yine şöyle bir bakmanızda fayda var. Ayrıca önünüzde bir araç varsa yeşil ışıkta iken sarı yanıp kırmızı yanma ihtimali varsa öndeki aracı kontrol ederek devam edin kırmızı ışıkta aniden durabilir. Bazen oluyor öyle.
Siz hiç otoyolda orta şeritte çok çok çok aniden duran bir araç gördünüz mü ? Ben rastladım İndim araçtan ne yapıyorsun dedim şarj cihazı arıyorum dedi.. (torpido gözünde)
GELELİM TRAFİK LEVHALARINA, KİM BAKIYOR TRAFİK LEVHALARINA..! GİRİLMEZ DENİLEN YERE ARACIYLA GİRENLER Mİ DERSİNİZ PARK EDİLMEZ LEVHASININ ÖNÜNE PARK EDENLER Mİ DERSİNİZ NE ARARSANIZ VAR. HATTA MAHALLE ARALARINDA YOLDA SOHBETLER BİLE MÜMKÜN. TRAFİK SIKIŞIYOR KORNA YAPIYORSUNUZ SURATINIZA BAKIYOR.
Burası Türkiye burada hiç olmayacak şeyleri yollarda görmeniz mümkün.
HAYIRLI YOLCULUKLAR OLSUN..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder